Personlig effektivitet er den måde hvorpå, du udnytter dine egne ressourcer. Har du for eksempel en arbejdsdag på otte timer på et kontor, er din personlige effektivitet afgørende for, om du når alle dine gøremål i det tidsrum. Når du kun halvdelen af dine gøremål i hverdagen, er det altså et tydeligt tegn på, at din personlige effektivitet ikke er høj nok. Ofte vil dette resultere i stress og en presset arbejdsdag.

Er min personlige effektivitet høj nok?

De fleste af os kan nemt mærke, når vi ikke har styr på arbejdsdagen og de opgaver, som venter på os. Det medfører hurtigt, at vi mister overblikket på arbejdspladsen, løber panden mod muren og samtidig oplever en hverdag med stress. Hvis du oplever nogle af disse ting – hvilket mange desværre gør – kan du forbedre din personlige effektivitet. Ved at forbedre din egen effektivitet i hverdagen og på arbejdet, gør du det muligt for dig selv at klare flere opgaver på mindre tid. Dette efterlader dig i sidste ende med mere tid til alle de andre ting, som du her endnu mere lyst til.

Hvordan forbedrer jeg min personlige effektivitet?

Kort og godt handler det om at få sat din hverdag og dine arbejdsopgaver i system. Kan du bedre overskue morgendagens opgaver, vil du også opnå større glæde ved arbejdet og dermed kunne yde mere i forbindelse med dine aktuelle projekter. Der er altså et klart link mellem at planlægge sine arbejdsopgaver omhyggeligt og forbedre sin personlige effektivitet. Når du planlægger, fravælger du nemlig også lang række irrelevante eller mindre betydningsfulde opgaver, som ellers ville have opslugt en uforholdsmæssig stor mængde af dine arbejdsressourcer og kapacitet.

Tre tips til bedre personlig effektivitet

– Bryd dine opgaver og projekter ned i mindre dele
– Hold fokus på én ting ad gangen
– Sæt personlige mål – og følg dem!

Vil du vide mere om personlig effektivitet?

Hvis du vil vide mere om personlig effektivitet, er du meget velkommen til at kontakte mig på mail eller telefon. Kontaktoplysninger finder du i bunden og til venstre på denne side. På denne måde kan jeg være med til at skræddersy en løsning til dig, så du kan forbedre din personlige effektivitet og holde weekend med god samvittighed.

Skrevet af