Føler du ikke helt, at du har styr på hverdagen og kan nyde weekenden med god samvittighed? Så er der formentlig noget galt med din personlige planlægning. Hvad enten du er direktør, lønmodtager eller Superman, så er der kun 24 timer i døgnet og syv dage i ugen, så du er nødt til at planlægge din tid derefter. Jeg kan hjælpe dig med din personlige planlægning, så du når dine arbejdsopgaver i hverdagen og kan bruge fritiden på det, du virkelig har lyst til.

Hvad er personlig planlægning for de fleste?

For de fleste mennesker er personlig planlægning desværre ofte dette: Du forsøger at huske så meget som muligt, mens nogle af de vigtige ting måske nedfælles på en gul lap papir i forbi farten, men som senere forsvinder i bunker af papir på skrivebordet. På denne måde bekymrer du din hjerne. Hjernen stoler ikke på halve huskeliste. Den forsøger at huske alle opgaver og sortere mentalt i det som ligger på skrivebordet. Hjernen forstyrrer dig derfor konstant med unødige ting den tror du er ved at glemme. Din planlægning bliver kaotisk og uoverskuelig, hvilket igen kan resultere i lavere effektivitet på arbejdspladsen, mangel på afkobling og i værste tilfælde stress.

Sådan bør personlig planlægning være

Du bør i stedet strukturere og planlægge din hverdag og arbejdsuge grundigt, hvilket netop er det, jeg kan give dig redskaberne til. Med korrekt personlig planlægning vil du hver eneste dag, uge og måned vide hvad, der venter af vigtige opgaver foran dig på arbejdspladsen, og hvad du med ro i sindet kan vente med at reagere på. Dette sker allerbedst ved at få ’tømt hovedet’ og systematisere alle dine opgaver, så der aldrig roder unødige forstyrrelser rundt i baghovedet på dig. Du vil opleve, at der vil gå tid med at planlægge og strukturere den kommende arbejdsuge, men tiden, du bruger på dette, vil hurtigt være tjent ind igen, når dit arbejde struktureres og giver dig mere overskud i hverdagen.

Tre tips til planlægning

– Fokusér altid på én opgave af gangen
– Sørg for at have alle opgaver skrevet ned og systematiseret
– Prioriter dine opgaver grundigt

Tre ting, der ødelægger din planlægning

– Du bruger udelukkende hjernen som ”arkiv”
– Du sætter urealistiske eller forkerte deadlines på opgaver
– Du prioriterer dine opgaver forkert

Vil du vide mere om din personlige planlægning?

Kan du nikke genkendende til nogle af disse scenarier i ovenstående tekst, så har du formentlig brug for at forbedre din planlægning. På den måde får du bedre styr på hverdag og bedre samvittighed i weekenden. Lige præcis dette kan jeg hjælpe dig med, hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev, som du finder til venstre på denne side.

Skrevet af