Stress på arbejdspladsen

Stress på arbejdspladsen er desværre noget, som mange af os kender til eller selv er direkte påvirket af. En arbejdsplads, hvor de ansatte er stressede, er ikke velfungerende, og hverken for arbejdsgiveren eller de ansatte er dette optimalt. Derfor er det enormt vigtigt at undgå stress på arbejdspladsen, og det er lige præcis, hvad vi her på Personligworkflow.com kan.

Hvordan opstår stress på arbejdspladsen?

Stress opstår ofte på en arbejdsplads, når de ansatte ikke når at udføre den forvente mængde arbejde eller føler, at de ikke når det. Årsagerne til stress på en arbejdsplads kan være mange, men disse to går igen og igen.

– Dårlig planlægning: Det er næsten en klassiker, at en arbejdsgiver kommer til at overbebyrde sine ansatte, fordi der ikke er planlagt tilstrækkeligt omkring de enkelte opgaver og den ansattes arbejdsrutiner. Omvendt kan en medarbejder, der har mistet overblikket, også komme til at sige ja til en række opgaver, som egentlig ikke skal prioriteres her og nu. På den måde opbygges en lang liste af opgaver, som pludselig kan medføre stress.

– Dårlig kommunikation: Ofte bliver arbejdsopgaver og forventninger ikke kommunikeret og afstemt ordentligt, hvorfor det risikeres, at arbejdsgiver og de ansatte ikke føler, at de er på bølgelængde og arbejder mod de samme mål. Dette kan lynhurtigt medføre stress på arbejdspladsen og umotiverede medarbejdere, hvis ikke der arbejdes hen mod de samme mål med de samme forventninger.

Undgå stress på arbejdspladsen

Hvis du gerne vil undgå stress på arbejdspladsen, gælder det altså i høj grad om at få planlagt dine ansattes opgaver korrekt. Som ansat er det også vigtigt, at du selv har et system for dine opgaver, så du altid har overblik og overskud. Samtidig er det vitalt, at der bliver prioriteret og kommunikeret korrekt fra arbejdsgiver til ansatte og omvendt, så alle er på bølgelængde.

Vi hjælper dig med at undgå stress

Hos Personlig Workflow ligger vores ekspertise i at gøre din arbejdsdag mere overskuelig, mere effektiv og naturligvis stressfri. Det er sundt at have lidt travlt, men stress på arbejdspladsen er noget, som alle bør være opmærksomme på. Hvis du oplever problemer med stress på din arbejdsplads, kan du kontakte os direkte via formularen ude til venstre eller i bunden af siden.

Skrevet af