Allan Ohm er en af mange ledere, som har været igennem et individuelt rådgivningsforløb hos Personlig Workflow. Her beskriver Allan åbent og ærligt om sin egen situation og udviklingsforløb.

Til dig, som måske vil forbedre kalenderstyring og overblik af Allan Ohm

Jeg har kendt Mark i fire måneder. Jeg har ventet på at Mark ville bede mig skrive en anbefaling, men det er ikke sket. Da jeg er en utålmodig sjæl har jeg så selv spurgt Mark om jeg måtte skrive et lille personligt essay om mine oplevelser som kursist hos Mark. Jeg har kun stillet én betingelse: jeg vil ikke have Mark redigerer i mit indlæg og det har Mark accepteret, og jeg gør ikke det her for at hjælpe Mark, men for at hjælpe dem der måtte være på nippet, men være i tvivl om de nu også vil få noget ud af at investere i at blive undervist af Mark Mayland.

Jeg skriver til dig, som ønsker at forbedre kalenderstyring og overblik. Det er mit håb, at jeg med mine ord kan motivere en eller flere til at tage springet og ”just do it”. Det vil du ikke fortryde.

Du vil – når du går ind for idéen og vil bruge tid på det – opleve et sjovere og bedre liv. Det siger jeg efter selv at have været i gang i kun fire måneder. Nu får du min beretning, og hvis den kan hjælpe dig til at beslutte, at du også vil have et bedre liv, så er jeg taknemmelig.

Jeg er advokat og har mange bolde i luften. Jeg har været på adskillige kurser i personlig planlægning, brug af Outlook og jeg har studeret mange bøger om personlig effektivitet. Det har ikke ført til nogen synbar forbedring af min arbejdsform. Da jeg så Marks kursus annonceret, følte jeg mig på samme tid tiltrukket og frastødt. Kurset skiltede med en læring, som jeg ønskede, men de tidligere forgæves forsøg trak den anden vej. ”Just another kursus – og du vil være lige vidt”, tænkte jeg. Alligevel tilmeldte jeg mig.

Da dagen nærmede sig, var jeg var på nippet til at melde fra, fordi jeg havde for travlt. Jeg har tit frameldt mig et kursus få dage før, fordi mine opgaver blokerede for mit udsyn. Men sandelig – da det blev den 9. juni 2010 tog jeg mig sammen og tog af sted på kursus. Jeg var lettere overrasket.

Fra første sekund blev jeg fanget af at Mark ikke er en konsulent, der har lært at fyre powerpoints af. Mark brænder for personligt workflow – det kan han slet ikke skjule. Her stod en underviser, der forærede mig en helt personlig læring, baseret på egne oplevelser og egen udvikling. Ikke et amerikansk Karl-smart-system – noget ægte dansk, som jeg kunne forbinde til min egen hverdag. Når jeg oplever et menneske, der på denne måde brænder for noget og øser af personlig erfaring, så bliver jeg tændt og det hele bliver spændende. Jeg lærte mange nye ting og glædede mig til opfølgningsdagen.

Tiden mellem den første og anden kursusdag blev brugt til øvelser og jeg synes ikke jeg gjorde målbare fremskridt. Lidt skete der dog nok alligevel og efter anden kursusdag var jeg klar over, at jeg ville videre med min læring. Jeg blev hjulpet af, at jeg var på en brændende platform. Min læge havde rådet mig til at holde en længere pause for at få bugt med en stresset hverdag, men det havde jeg ikke lyst til. Min kone er sygeplejerske, så jeg fik ikke lov til bare at se bort fra min læges anbefaling. Da mit problem nu var stress som følge af travlhed og utilstrækkeligt overblik over alle igangværende opgaver på rigtig mange forskellige områder satte jeg mig for at min medicin ikke skulle købes på et apotek, men hos Mark. Jeg satte mig for, at jeg nu en gang for alle ville lære at få styr på mit workflow. Det var helt naturligt at bede Mark om hjælp.

Jeg bad derfor Mark om at coache mig personligt. Min tanke var, at når jeg nu står på et bjerg af fiaskoer (tidligere forgæves forsøg på at lære det, jeg vil lære om personlig effektivitet), så må jeg sætte mig selv i hjælpeklasse og væbne mig med tålmodighed. Mark sagde ja og vi har nu i tre måneder kørt en intensiv personlig undervisning. Nu var jeg som nævnt ramt af overbebyrdelse og derfor havde jeg et større behov end de fleste, men jeg kan godt anbefale den personlige undervisning. Det koster naturligvis penge, men jeg har tjent min investering mangefold igen, så min undervisning er blevet indtægtsgivende for min virksomhed samtidig med at jeg har fået det super godt og er blevet meget bedre til at styre min kalender og mig selv. Og så er der endda plads til yderligere fremskridt.

For første gang i mit liv har jeg lært at være målrettet og effektiv. Resultaterne til nu kan kort beskrives som følger: mit skrivebord er pænt og ryddeligt, kun én sag på ad gangen; jeg kan se ud af vinduet, for der ligger ikke længere 20-30 sagschateques med uløste opgaver; der er ingen gule lapper; min kalender indeholder ikke ”huskepunkter”; min e-mailbakke er tom flere gange om dagen; jeg overholder aftaler med mig selv; jeg når meget mere end jeg plejer; jeg føler mig ikke stresset på grund af manglende overblik; jeg lever sundere hver dag; spiser mindre; træner fysisk 7 gange om ugen og har tabt 7 kilo og min kone siger jeg er meget mindre sur end tidligere. Trods en hård arbejdsperiode med ganske mange udfordringer er mit overskud og humør steget. Jeg træner fortsat med Mark og det vil jeg blive ved med i lang tid, for jeg lærer hele tiden nye ting, som hjælper mig med at få et godt personligt workflow.

Det kan lyde vældig uoverkommelig og hårdt, men jeg synes det har været spændende. Min hjerne er blevet bombarderet, men den har taget det pænt og den hvisker, at den kan klare mere endnu.

Jeg har undervejs tilbudt mine to sekretærer at de også skulle undervises af Mark og det har de taget imod. Det betyder, at vi tre nu forstår hinandens arbejdsrutiner; vi arbejder tættere sammen og jeg kan mærke, at mine sekretærer får ligeså stor hjælp af undervisningen som jeg selv gør.

Jeg tror effekten af Marks undervisning hænger tæt sammen med hvor tændt du selv er. Det er umuligt at tvinge et menneske til at blive hjulpet, men har du selv lyst, så er du på rette vej ved at bruge Mark. Det er vigtigt for dig, at du beslutter dig for at give den fuld skrue – jo mere du investerer, desto mere får du retur. Det er det hele værd.

Min hensigt med dette skriv er at motivere dig, der gerne vil, men som måske er lige så skeptisk som jeg selv var. Måske har du også været på andre effektivitetskurser og måske med samme erfaring som min. Jeg anbefaler Mark på det varmeste og hvis du har spørgsmål til min erfaring, skal du bare ringe til mig. Mit direkte nummer er 4638 0321.

Allan Ohm, advokat(H), Forum Advokater